April 29

0 comments

Wat is een EAN code en hoe worden deze gebruikt?

Een EAN code is een unieke cijfercombinatie waarmee een voorwerp op basis van een Europees systeem wordt geïdentificeerd ('EAN' staat voor 'European Article Numbering'). Een EAN-nummer is een uniek 13 cijferig nummer dat aan een specifiek item is toegewezen. Alle items die via bol.com worden verkocht, hebben een ISBN (boeken) of een EAN-nummer. Op deze manier kunnen ze alle artikelen van elkaar onderscheiden.

Barcodes zijn een essentieel onderdeel waar je sowieso mee te maken zult krijgen op Bol.com. Met een barcode zorg je ervoor dat jouw product een uniek nummer krijgt. Dit identificeert het product voor Bol.com of buiten Bol.com. Voor ons was het in eerste instantie een puzzel om erachter te komen hoe het precies werkte, wat voor soort barcode te gebruiken en hoe barcodes te gebruiken in relatie tot bol.com. In dit artikel maken we meteen duidelijk hoe het werkt

Wordt jouw artikel al verkocht bij bol.com?

Dan kunt u het bestaande EAN-nummer van dit artikel gebruiken. Je vindt het op de productpagina van het artikel op bol.com onder de productinformatie. Ook staat het EAN-nummer vaak onder de barcode van een artikel.

U kunt EAN-nummers aanschaffen via:

  1. www.gs1.nl/support/barcode/tarieven-en-aanvragen.html (Nederland)
  2. www.gs1belu.org/nl/tarieven (België).


Ik heb een nieuw EAN-nummer gekocht, wat nu?

Als u de eerste bent die een EAN-nummer koopt, dan bent u degene die het EAN-nummer van GS1 koopt.

Op dat moment ben je ook de eerste verkoper die het nieuwe item aan bol.com toevoegt. Hierna kunnen andere verkopers die een identiek artikel verkopen via bol.com de bekende productinformatie gebruiken.

Een andere verkoper gebruikt het EAN-nummer dat ik heb gekocht, mag dat?

Ja, dat kan als het item van deze andere verkoper identiek is aan uw item. Alle artikelen op bol.com hebben een EAN-nummer. Als je een artikel aanbiedt dat al bij bol.com wordt aangeboden, kun je ook het bestaande EAN-nummer gebruiken.

Wanneer kan ik een bestaand EAN-nummer gebruiken?

U kunt een bestaand EAN-nummer gebruiken als:
Het item dat je wilt aanbieden is identiek aan het bestaande item op bol.com (mogelijk aangeboden door een andere verkoper). Dit omvat ook het merk van het item.
Als uw artikel afwijkt van de artikelen die bij bol.com bekend zijn, moet u een nieuw EAN-nummer aanvragen bij GS1.

Ik heb een EAN-nummer gekocht, maar het werkt niet. Hoe is dit mogelijk?

Er kunnen verschillende redenen zijn, we noemen de belangrijkste controlevragen hieronder:

Een EAN-nummer bestaat uit 13 cijfers. Heeft u 13 cijfers ingevoerd?
Heeft u maar 12 nummers? Plaats dan een extra "0" voor de cijferreeks.
Wordt uw EAN-nummer nog steeds niet herkend en heeft u het EAN-nummer gekocht van GS1 of een andere partij? Neem dan contact met hen op.
Weet u niet zeker of het artikel van een andere verkoper identiek is?

Als u niet zeker weet of het artikel van een andere verkoper identiek is aan uw aanbod, adviseren wij u contact op te nemen met de verkopende partij. U kunt dit doen door contact op te nemen met de andere verkoper via de contactgegevens op de winkelpagina van deze verkoper.

Mocht u geen oplossing kunnen vinden, dan kunt u altijd contact opnemen met de partnerservice.

Wat als een andere Bol.com verkoper jouw branded product en naam gebruikt?

Als een andere verkoper een exclusief item (Jouw brand name en product) verkoopt, raden we u aan contact op te nemen met deze verkopende partij en te onderbouwen waarom deze uw handelsmerkrecht schendt. Stuur aantoonbaar bewijs hiervan naar de andere verkoper (s). U kunt dit doen door contact op te nemen met de andere Bol.com verkoper via de contactgegevens op de winkelpagina van deze verkoper.

Mocht u geen oplossing kunnen vinden, dan kunt u altijd contact opnemen met de partnerservice van Bol.com.

Opmerking:
Iedereen mag bestaande productinformatie gebruiken als een identiek artikel wordt aangeboden en de merknaam niet geregistreerd staat.

Posted in  Barcodes   on  April 29, 2020 by  verkopen via Bol0

Next Level verkopenGratis E-Book

Next level verkopen

>